Spring naar content

Versterk engagement in je online community met deze 2 nieuwe Yunits-functionaliteiten

Voor een succesvol online communityplatform is engagement cruciaal. Hoe actiever en betrokkener gebruikers zijn, hoe groter de waarde van de online community. Als beheerder van een online communityplatform wil je goed inzicht krijgen in de interactie binnen je community en de betrokkenheid van nieuwe deelnemers direct stimuleren. Daarom hebben wij 2 nieuwe functionaliteiten ontwikkeld voor ons online communityplatform Yunits.

Inzicht in effectiviteit van e-mails

Met deze nieuwe functionaliteit krijgen beheerders inzicht in de data van verzonden e-mails. Je ziet welke e-mails zijn verzonden, of ze zijn geopend en op welke hyperlinks er is geklikt. Bij het profiel van een gebruiker wordt deze informatie realtime getoond. Dit biedt waardevolle informatie over de interactie binnen je online community.

Wanneer bijvoorbeeld een deelnemer een vraag stelt, wordt er een e-mail verzonden naar alle deelnemers die kennis hebben van dat onderwerp. Beheerders zien hoeveel deelnemers de mail hebben ontvangen, geopend en geklikt op een link. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een beantwoordingspercentage vast te stellen. Dat geeft inzicht in de interactie en de waarde van de online community voor de deelnemers.

De komende tijd gaan wij meer van dit soort datagedreven functionaliteiten ontwikkelen en toevoegen aan het Yunits communityplatform.

Verbeterde onboarding-ervaring

Daarnaast hebben wij voor Yunits een intuïtieve en gebruiksvriendelijke onboardingwizard ontwikkeld. Daarmee worden gebruikers gestimuleerd om hun profiel volledig in te vullen. Hoe meer informatie zij invullen, hoe relevanter namelijk de informatie is die zij ontvangen. Dat bevordert dan weer het engagement.

3 stappen

De verbeterde onboarding begint voor nieuwe gebruikers na het activeren van hun account. In drie stappen worden ze begeleid om hun profiel compleet te maken:

  • Stap 1: expertisegebieden selecteren. Gebruikers geven aan waarover ze kennis hebben én waarover ze meer willen weten.
  • Stap 2: profiel persoonlijk maken. Dat kan door een foto en bio toe te voegen.
  • Stap 3: je persoonlijke socialmedia-accounts toevoegen, zoals LinkedIn en X.

Tijdens deze stappen laat een progressbar zien hoe ver een gebruiker al is in het proces. Dat motiveert om alle stappen te doorlopen.

Eerste activiteit stimuleren

Na het doorlopen van de stappen stimuleert de wizard gebruikers tot een eerste activiteit. Denk aan een vraag stellen op het platform of lid worden van werkgroepen. Als beheerder bepaal je zelf wat deze call-to-action moet zijn. Dit hangt af van jouw doelgroep en het soort platform.

Deze eerste activiteit is belangrijk voor het engagement. Als deelnemers direct zelf iets bijdragen, voelen ze meer commitment met de community en zullen ze later ook meer bijdragen. Dat heeft een positief effect op het engagement op de langere termijn!

Nieuwe klanten kunnen direct gebruikmaken van de nieuwe onboardingwizard. Voor bestaande klanten voegen wij de wizard op verzoek toe aan hun communityplatform.  

Meer weten over de functionaliteiten van Yunits?

Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag!

Lees ook

Verenigen als kerntaak: van events naar community’s

Waarom is “ontmoeten en verbinden” een van de belangrijkste van de vier kerntaken van jouw vereniging? Hoe hebben verenigingen deze taak traditioneel gefaciliteerd? En wat zijn succes- en faalfactoren voor als je een online community wilt bouwen? Communitystrateeg Mathijs Vleeming van Yard/Yunits legt het uit. 

Hoe meet je het succes van je online community? De KPI’s voor succes

Verenigingen zijn per definitie non-profitorganisaties. Toch is het ook voor verenigingen belangrijk de waarde van hun community – en de investering in een online versie daarvan – aan te kunnen tonen. Wat is de ROI van een online community? 

7 redenen om te starten met een online community

Waarom zou je als organisatie zelf een community starten? Die vraag krijgen wij vaak. We geven je 7 redenen waarom een online community lanceren een goed idee is.